A slider megnyitásához kattintson ide!

Erdősítés támogatása - EMELT TÁMOGATÁSI ÖSSZEGEK! (mezőgazdasági és nem mezőgazdasági földterületen végrehajtott telepítések)

Erdősítés támogatásának igénybevételét javasoljuk Önnek, ha tulajdonosként, vagy jogszerű földhasználóként olyan földterülete van, amelynek mezőgazdasági vagy egyéb hasznosítása a gyengébb talajadottságok, az állandó vadkárosítás, vagy a nehéz megközelítés és művelés miatt nem gazdaságos. 
 
Ebben az esetben racionális alternatíva, ha a területen erdőt telepít, amellyel természetszerűbb életközösséget hoz létre, és tervezhetőbb gazdasági haszonhoz, vagy faanyaghoz jut. Mindezek mellett ökológiai, tájesztétikai és nem utolsó sorban emocionális okokból is jó erdőt telepíteni.
 
Erdőtelepítés esetén megemelt támogatás vehető igénybe:
  • az elsőkivitel végrehajtására (terület- és talajelőkészítés, ültetés, stb.) 2063-3367 eurónak megfeleő forint összeg hektáronként;
  • ápolásra 1381-6624 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként;
  • az erdőtelepítés miatti jövedelem-kiesés pótlására - 12 éven át !!! - 432 eurónak megfeleő forint összeg hektáronként, PLUSSZ A TERÜLETALAPÚ TÁMOGATÁS!
  • kiegészítő intézkedésként kérhető támogatás:
    • ritka elegyfajok ültetése esetén 2800 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként;
    • kerítés /5,8 eurónak megfelelő forint összeg méterenként/;
    • villanypásztor /4,8 eurónak megfelelő forint összeg méterenként/;
    • padka /0,13 eurónak megfelelő forint összeg méterenként/,
    • erdőszegély kialakítására /1,5 eurónak megfelelő forint összeg méterenként/,
    • mikorhizzált csemete telepítéséhez /6 eurónak megfelelő forint összeg darabonként/.
 
Így a telepítés során hektáronként 3-6 millió forint támogatáshoz juthatnak a tulajdonosok, PLUSSZ A TERÜLETALAPÚ TÁMOGATÁS!
 
Lehetőség van akáccal vagy nemesnyárral ipari célú faültetvény telepítésére is, amely esetben az elsőkivitel (1640 illetve 2216 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként) mellett a kerítés, vagy a villanypásztor létesítése támogatott.
 
A vissza nem térítendő támogatások az adott munkaműveletek költségeit akár teljes egészében fedezik. Erdő telepítésével – az elérhető gazdasági hasznon túl – Ön jelentősen hozzájárul környezete ökológiai stabilitásához, a biodiverzitás növeléséhez.
 
A kizárólag elektronikus úton benyújtható támogatási kérelem beadására  2019. december 31., 2020 június 30, 2020. december 31., 2021 június 30, 2021. december 31. határnapokkal van lehetőség.
 
Amennyiben e rövid ismertetővel felkeltettük érdeklődését, akkor a támogatás mértékével, a kérelem elektronikus úton történő benyújtásával, annak elbírálásával, a támogatás igénybevételének feltételeivel, a kötelezettségek vállalásával, az ellenőrzéssel és az egyéb részletekkel kapcsolatban keressen fel minket a honlapon feltüntetett elérhetőségeinken (www.fapiac.hu/Kapcsolat).
« visszalépéshez kattintson! Közzétéve: 2019. október 15.
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő

Kíméletes közelítés
Kíméletes közelítés
Széchenyi 2020